Koncert Vzpomínka s MADALEN

Jubilejní 25. ročník benefice se uskuteční v pátek 10. 12. 2021 od 18:00 hodin pouze na online streamu skrze YouTube profil kapely.  Hosty budou muzikanti René Matlášek & Vít Štaigl.Vzpominka2021pozvanka

Letos se benefice koná na podporu od narození handicapovaného děvčátka - pětileté LUCINKY GRONYCHOVÉ původem z Bratrušova. Ještě před narozením prodělala Lucinka mrtvičku a narodila se tak s mnoha vývojovými vadami a je nevidomá. Mentálně je v jejích pěti letech jako měsíční miminko. Proto podstupuje náročná a nákladná cvičení, které ji malými krůčky posouvají kupředu.

Zakupte si virtuální vstupenku na DARUJME.CZ a podpořte snahu o co nejvíce normální život. Vaše dobrovolné vstupné letos pomůže tomuto děvčátku k úhradě nákladné rehabilitační péče a v boji za plnohodnotný život. Její příběh o naději i beznaději najdete zde

Těšíme se na Vás! Za jakoukoliv podporu a ochotu pomáhat druhým moc děkujeme!

Díky nabídce regionální folk & country kapely MADALEN (které mimo jiné pořádá Mohelnický FOLK-FEST, tedy akci, která navázala na tradiční Mohelnický dostavník) jsme partnery jejich tradiční benefičního koncertu VZPOMÍNKA. Koná se v Zábřehu v závěru kalendářního roku a jde při něm o připomenutí si dvou bývalých, již zemřelých členů kapely - muzikantů Honzy Šebesty a Standy Hoigra. Máme tu čest se jich spoluúčastnit už od roku 2013. Jako vystupující jsou na ně zváni vzácní hosté, spřátelené kapely, písničkáři, hudebníci napříč rozmanitými hudebními žánry. Koncerty bývají hojně navštíveny - v posledních letech bývá velký sál Katolického domu v Zábřehu zcela zaplněn posluchači, kteří dobrovolným vstupným a svým darem přispívají na dobrou věc.

Byť finanční výtěžek nesměřuje přímo k nám, moc rádi na akci spolupracujeme a dělíme se o výběr beneficientů. Každoročně kapele i plnému sálu posluchačů a dárců děkují rodiče jiného malého dítěte z našeho regionu, které se potýká se vzácnou, zákeřnou nemocí či handicapem. Smutek z připomínky odchodu 2 bývalých členů kapely a smrti kamarádů tak dostává alespoň nějaký smysl a dává naději na lepší život malým dětem, které - na rozdíl od svých vrstevníků - nedostaly na startu do života stejnou výbavu.

Historie benefičního koncertu VZPOMÍNKA až do dnešního dne:

• 2020 – hostem netradičního streamovaného online koncertu byl Petr Bende, Iris & Vít Štaigl, Víťa Troníček a výtěžek 34.620 Kč pomohl 3leté Izabelce ze Zvole, která se potýká se vzácnou metabolickou vadou, methylmalonovou acidurií (pořízení motomedu)
  • 2019 – hostem byl folkař z Krušných hor "Poslední šance Míry Ošance" a vítězky 1.ročníku soutěže "Rovensko má talent" Karolína Nedomová a Martina Janíčková; výtěžek 44.294 Kč pomohl 5leté Ellence z Janoslavic, která srdnatě bojuje se život ohrožujícím  neuroblastomem ve 4. stádiu s metastázemi v uzlinách, kostech a játrech
  • 2018 – hostem byli přátelé a kamarádi z folk - rockové kapely A.M.Úlet a výtěžek 44.294 Kč pomohl 4letému Staníčkovi z Bludova, která kvůli opožděnému psychosomatickému vývoji (DiGeorgům syndrom) musí postoupit intenzivní a nákladnou terapii
  • 2017 – hostem byla pardubická folková kapela Marien a výtěžek 44.294 Kč pomohl 2leté Valince z Tatenic, která trpí vzácnou a život ohrožující svalovou spinální atrofií (SMA)
  • 2016 – hostem byla jihočeská folková kapela Nezmaři a výtěžek 54.740 Kč pomohl 2leté Amálce z Hrabenova, která trpí velmi vzácnou kožní chorobou - ichtyózou
  • 2015 – hostem byla pardubická folková kapela Pouta a výtěžek 16.260 Kč pomohl 11leté Terezce z Postřelmova, která je od narození stižena dětskou mozkovou obrnou
  • 2014 – hostem byl písničkář Pavel Helan a výtěžek 32.514 Kč pomohl 5leté Julince z Lukavice, která je od narození stižena dětskou mozkovou obrnou
  • 2013 – hostem byli písničkáři Radek Píďa Bartoš, Kofe@Vlna a výtěžek 8.250 Kč pomohl 4letému Lukáškovi z Postřelmova, který je postižen dětskou mozkovou obrnou

Jejich nadšení i aktivita podněcuje a řetězí pomoc – koncert podporuje Město Zábřeh, od roku 2014 výtěžek vybraný na dobrovolném vstupném nepravidelně dle možností zdvojnásobuje svým darem dceřinný sociální podnik REPARTO Zábřeh s.r.o., sbírají se při něm vršky od PET lahví, jejichž třízení zaměstnává lidi bez domova. Každý koncert je doslova oázou, ve které se zúčastnění cítí dobře, zastaví se ve shonu svého života, dobijí energii na další dny, …

Rádi bychom tímto vyjádřili naši vděčnost a poděkovali za dobrý nápad, úžasné spojení příjemného s užitečným; hudby, kdy se procítěné písně dotknou nitra a srdce člověka a uschopní jej vidět v životě podstatné a též hmatatelné pomoci těm méně šťastným v regionu. Madalen je jméno pro víly a je vynikající, že dobro, o kterém zpívají v textech svých písniček, dokáží v lidech probouzet a má takto konkrétní, praktickou podobu. Vážíme si toho, že si nás kapela Madalen vybrala za partnera této benefice. DĚKUJEME!