Prodej testů na COVID-19

Splňte si zákonnou povinnost testovat své pracovníky pravidelně, rychle, jednoduše a levně ! Kromě testování přímo v Antigenním Odběrovém centru Zábřeh nebo v omezené míře přímo v zázemí zaměstnavatelů, CHARITA ZÁBŘEH aktuálně nabízí firmám, institucím a úřadům v regionu Zábřežska následující samotestovací sady na COVID-19.

realytechsaliva

Antigenní rychlotest pro samotestování ze slin: HANGZHOU REALY TECH Novel Coronavirus (SARS-Cov-2) Antigen Rapid Test Device (saliva)

prodejní cena: 90 Kč/ks

VLASTNOSTI: Testovaný vzorek: sliny;  Doba testování: 11 minut;  Citlivost: 92,9%; Specificita: >99%; Skladovací teplota: 2–30 °C

Testovací set v balení 5 nebo 20 ks, je možné použít jako jednotlivé testy, které se rozdají zaměstnancům. Nemá žádnou společnou komponentu, o kterou by se museli testovaní dělit a půjčovat si ji.

Rychlý antigenní test COVID-19, je vizuální imunologický test pro kvalitativní detekci antigenů Covid-19 ze vzorku slin, které jsou získány napliváním do přiloženého kalíšku. Test slouží k rychlé diferenciální diagnostice akutní infekce virem Covid-19. Spolehlivě detekuje mutace viru Covid-19, jako je v současné době N501Y z Velké Británie a 501Y.V2 z Jižní Afriky.
Velkou výhodou testu je jednoduchý a snadný odběr vzorku, který si provede testovaná osoba. Snižuje se tím riziko přenosu viru při provádění testu. Odběr vzorku slin není spojen s nepříjemnými pocity, jako při odběru vzorku z krku nebo nosohltanu. Rychlý a snadný odběr vzorku slin zkracuje čas potřebný k provedení testu. Test lze použít u dětí, u kterých je odběr vzorků z krku nebo nosohltanu vždy problematický.

Návod k použití: Celá manipulace se vzorkem trvá zhruba minutu (nabrat slinu z odběrového kalíšku, přemístit její malou část pipetou do zkumavky, přidat extrakční činidlo, protřepat a nanést na plochu testeru)

salivanavod

novelswab

Antigenní rychlotest pro samotestování z úst: HANGZHOU REALY TECH Novel Coronavirus (SARS-Cov-2) Antigen Rapid Test Device (swab)

AKTUÁLNĚ NEDOSTUPNÉ - VYPRODÁNO

Snazší odběr, lepší manipulace se vzorkem, méně infek. odpadu, přesnější výsledek!

VLASTNOSTI: Testovaný vzorek: tamponkem setřené sliny z horního patra, zpod jazyka a zadní části dutiny ústní;  Doba testování: 15 minut;  Citlivost: 96,17%; Specificita: >99%; Skladovací teplota: 2–30 °C

Testovací set v balení 25 ks, je možné použít jako jednotlivé testy, které se rozdají zaměstnancům. Nemá žádnou společnou komponentu, o kterou by se museli testovaní dělit a půjčovat si ji.

Rychlý antigenní test COVID-19, je vizuální imunologický test pro kvalitativní detekci antigenů Covid-19 ze vzorku slin odebraných tamponkem a stěrem v dutině ústní (horní části patra, zpod jazyka, tonzil, ...). Test slouží k rychlé diferenciální diagnostice akutní infekce virem Covid-19. Spolehlivě detekuje mutace viru Covid-19, jako je v současné době N501Y z Velké Británie a 501Y.V2 z Jižní Afriky.
Velkou výhodou testu je jednoduchý a snadný odběr vzorku, který si sama provede testovaná osoba nebo asistující zdravotník. Odběr vzorku z dutiny ústní není spojen s obavami a nepříjemnými pocity, jako při odběru vzorku z nosohltanu. Rychlý a snadný odběr vzorku slin zkracuje čas potřebný k provedení testu.

Návod k použití:  Sebetest provádějte při pokojové teplotě (15°-30°C) Celá manipulace se vzorkem trvá několik minut samoodběrswab
1) Vezměte pufr s extrakční kapalinou a celý obsah nakapejte do extrakční zkumavky.
2) Proveďte sterilní štětičko odběr z dutiny ústní (vložte štětičku s tamponem do úst a otírejte zadní část horního patra, případně prostor pod jazykem (před odběrem je vhodné ze zavřenými ústy odkašlat, nejíst a nepít)
3) Tampon na štětičce vložte do extrakční zkumavky s pufrem. Po dobu 10 vteřin výtěrovým tamponem pohybujte ve zkumavce krouživými pohyby; přitom tlačte hlavičkou tamponu na stěnu zkumavky.
4) Výtěrový tampon vyjměte ze zkumavky tak, že budete hlavičku tamponu tisknout na stěnu zkumavky, aby se z ní vytlačilo co nejvíce tekutiny.
5) Na zkumavku pro odběr vzorku našroubujte víčko a utáhněte je. Poté zkumavku důkladně protřepte, aby se vzorek a extrakční pufr promíchaly - viz obrázek
6) Tři kapky roztoku nakapejte do jamky pro vzorek a spusťte stopky. Výsledek odečtěte za 10~20 minut. Po více než 20 minutách výsledek neodečítejte.swabnavod

Tyto testy lze zakoupit na recepci Charity Zábřeh, Žižkova 7/15, 789 01 Zábřeh ve všední dny v době 7:00 - 16:30 hodin. Vhodné je předem objednat na telefonu 739 246 015 nebo emailu: podatelna@charitazabreh.cz . Platba hotově, kartou – případně větší objednávky na fakturu. Prodáváme pouze celá kompletní balení vč. českého návodu k použití. Minimální odběr není nijak stanoven. DPH prominuto dle rozhodnutí Ministerstva financí - oznámeno podle § 260 odst. 3 daňového řádu zveřejněním ve Finančním zpravodaji. Na oba testy lze uplatnit příspěvek státu v podobě slevy na zdravotním pojištění až do výše 240 Kč/zaměstnance měsíčně.

Poznámka: Oba testy lze využívat pro samotestování dle výjimky pro antigenní testy vydané MZČR podle § 4 odst. 8 nařízení vlády č. 56/2015 Sb., v obou případech jde o produkty zalistované na seznamu testů s možností použití laickou osobou v rámci celoplošného testování. Certifikovaným dovozcem do ČR (a s ohledem na změnu původního určeného účelu použití podle zákona č. 268/2014 Sb. jsou považováni také za výrobce) jsou firmy Pharmatrade, s.r.o. a Al-Profil s.r.o. - obě jsou zástupcem a distributorem výrobků společnosti HANGZHOU REALY TECH CO., LTD. pro Českou republiku. Charita Zábřeh vystupuje jako tzv. další subjekt, který dle MZČR může od výše "uvedeného žadatele povolené antigenní testy nakoupit a dále distribuovat za účelem zajištění celoplošného testování laickými osobami". Viz postup uvedený na NISZP: Pro další hospodářské subjekty v dodavatelském řetězci, které nebudou držitelé výjimky, platí následující povinnosti: 2. Subjekt, který koupí Ag testy od distributora podle bodu 1. a bude je dodávat pouze koncovému uživateli, bude v pozici prodejce, na kterého se obě výše uvedené povinnosti registrace a notifikace v RZPRO nevztahují. Charita Zábřeh tedy nemusí být zalistována do certifikovaného seznamu dovozců. Na druhou stranu již není dovoleno od nás nakoupené antigenní testy přeprodávat dalším společnostem, je nutné je využít pouze pro testování vlastních pracovníků.