CHPS - pečovatelská služba

pondělí až neděle v době od 6.00 - 21.00

Oblast působnosti

území děkanátu Zábřeh

Na koho se můžete obrátit

Mgr. Ludmila Ryšavá

Tel.: 588 881 790 E-mail: _.py.Zj_7lxkQOQ938Es-Zp7XkrrO1p

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Rodina, děti, mládež

Hospicová péče, umírající

Kontaktní údaje

CHPS - pečovatelská služba

Typ služby
Pečovatelská služba / CHPS

Poskytovatel

Kraj
Olomoucký kraj

Úhrada
povinná

Způsob poskytování
terénní

Vedoucí služby
Mgr. Ludmila Ryšavá

Registrační číslo služby

Poslání a cíle

Poskytováním charitní pečovatelské služby pomáháme uživatelům zvládnout úkony péče o vlastní osobu a domácnost, které by dělali sami, kdyby jim v tom nebránila snížená soběstačnost. Služba je prováděna v jejich přirozeném domácím prostředí, je tedy službou terénní. Snažíme se zachovat přirozené vazby uživatelů na okolí a předejít tak jejich osamělosti. Současně poskytujeme uživatelům základní bezplatné sociální poradenství.

Zásady

- Spolehlivost - zaručujeme svým klientům, že péče bude zajištěna vždy, včas, v dohodnutém rozsahu a odborným personálem na základě smluvně sjednané péče.

Úcta a respekt k člověku jako jedinečné bytosti. Vážíme si každého člověka a uznáváme jeho jedinečnost a lidskou důstojnost. Respektujeme jeho svobodné rozhodnutí. Maximálně se snažíme chránit jeho soukromí. Při svém jednání vycházíme ze základních křesťanských hodnot, které jsou uvedeny v Kodexu Charity České republiky.

Partnerství

- Otevřenost

Dále se ztotožňujeme s dalšími zákonnými zásadami:  Naše pomoc musí vycházet z individuálně určených potřeb, musí působit na uživatele aktivně a motivovat je k takovým činnostem, které nevedou k dlouhodobému setrvávání nebo prohlubování nepříznivé sociální situace a posilovat jejich sociální začleňování.

Cílové skupiny

senioři, osoby s tělesným postižením, osoby s mentálním postižením, osoby s chronickým onemocněním, osoby s chronickým duševním onemocněním, rodiny s dítětem / dětmi

Činnosti

pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při zajištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím